Helma Verhoeven

Helma Verhoeven

Functie: Fietsster

Roparunervaring: Inmiddels 5 jaar lid van dit leuke Roparunteam. Deze editie wordt mijn 4e run, want helaas is een editie uitgevallen vanwege Corona. Wel leuk, dat ik Parijs nog heb meegemaakt in mijn eerste deelname. Daarna de halve run vanuit Landgraaf met aankomst in Landgraaf en dan vorig jaar de Nederlandse editie met de start vanuit Twente.

Reden tot deelname: 5 jaar geleden ingevallen door uitval van teamleden op het laatste moment. De nieuwsgierigheid naar deze sportieve uitdaging en een bevriend teamlid uit de brand helpen was mijn reden de eerste maal deel te nemen. Uiteraard is het ook een prachtig doel. We hebben immers allemaal met deze nare ziekte te maken, dichtbij of verder weg in ons netwerk van vrienden. Het idee was eenmalig mee te doen, om de nieuwsgierigheid weg te nemen. Ik woon niet in de omgeving en het leek mij lastig om het hele jaar mee te doen met allerlei activiteiten en inzamelingsacties , want hier gaat het tenslotte allemaal om. Dat liep dus anders.........., jullie begrijpen het vast al, ik ben volwaardig lid geworden van dit mooie team.

Mooiste Roparun-ervaring:Inmiddels heb ik 3 runs ervaring, en er is zoveel moois , maar als ik moet kiezen, dan is het wel het saamhorigheidsgevoel en de emoties die daarmee gepaard gaan tijdens de run, niet alleen met het eigen team, maar ook met andere teams die je gedurende de run tegenkomt, de aanmoedigingen van zowel andere teams als de mensen langs de weg. Soms groots bij doorkomstevenementen, soms heel emotioneel als er herdenkingsplekken zijn ingericht waar je langskomt en vaak ook klein als iemand in zijn eentje zittend op een klapstoeltje de moeite heeft genomen jou aan te moedigen vanuit zijn tuin. En ondanks het slaaptekort en de vermoeidheid heb ik er weer heel veel zin in. Nog even..... en dan mogen we weer.....