Door Dik & Dun Roparunteam Steenbergen

Bij Door Dik en Dun ligt de nadruk op het organiseren van activiteiten waarbij sportief bezig zijn en mensen in beweging krijgen één van de speerpunten is. Doel van dit alles is om zoveel mogelijk financiële middelen te vergaren voor de landelijke Roparun Stichting.

Daarnaast is het een belangrijke doelstelling om de Roparun gedachte in Steenbergen en omgeving zo breed mogelijk uit te dragen en samen te werken met andere teams. Het is verheugend om te constateren dat in de loop der jaren steeds meer regionale Roparunteams zijn opgericht en de doorkomst van de Roparun in de diverse plaatsen een geweldig feest is geworden.

Er worden gedurende het gehele jaar financiële acties georganiseerd. Bij deze acties ligt de nadruk dus veelal op het sportieve vlak. De acties variëren van hardloopwedstrijden en een spinningmarathon tot mountainbiketochten. Geconstateerd wordt dat een aantal van deze activiteiten inmiddels een zodanige groei hebben doorgemaakt dat het op zichzelf staande evenementen zijn geworden.

Natuurlijk is voor ons het besluit om weer mee te doen snel genomen, maar er is meer. Het kost maanden van voorbereiding, zowel conditioneel als organisatorisch. Dit laatste heeft vooral betrekking op het regelen van diverse activiteiten om zoveel mogelijk geld voor het goede doel op te halen. Het afgelopen jaar 2018 hebben we een opbrengst van ruim € 14.000,-- kunnen overmaken naar de stichting Roparun.